Elçiye itaat

DİNİ ASLINA DÖNDÜRÜCEK OLAN ZAAT HZ MEHDİDİR.
Dünyanın yegane kurtuluşu, insanların sahabe dönemindeki Modern kuran İslam'ını yaşamalarıdır.
Şeytandan Allah'a sığınırım.
Ey iman edenler, üzerinizdeki (yükümlülük) kendi nefislerinizdir. Siz doğru yola erişirseniz, sapan size zarar veremez. Tümünüzün dönüşü Allah'adır. O, size yaptıklarınızı haber verecektir. (Maide Suresi, 105)
Ayette Allah bugunun belalarini muslumanlarin çektiği acıların zulmun zararin sebebini gayet açik ve net bildirmiştir. doğru yola erişememiş olmak
üzerinizdeki yük sadece şahsinizdir diyo önce kendinizi doğru yola (kuran Ahkakina) ulaştirin, size sapmis olanlar zarar veremez buyuruyor.
Bugun durum ne
72 firkaya ayrilmis ummet ve bu 72 firkada her biri içlerinde yine parca parca, Allah ne diyor ayette:
"Kendi dinlerini fırkalara ayırmış ve kendileri de parça parça olmuşlardır; ki her grup kendi elindekiyle övünüp sevinç duymaktadır. (Rum Suresi, 32)
bugun bu kesinlikle böyledir.
samimi olanı doğrunun o olduğunu sananı az bileni, çok az bileni cahili tenzih ediyorum, ancak bu kurtulma sebebi değildir.
Allah akıl kullanmayı emredir.
bazı kardeşlerimiz bunu anlattığımda; onlardan iyi bilenmi varmış koskoca büyük alim falan gibi düşünceleri onları alıkoyuyor.
yine geçmiş Alimlerimizi seviyor sayıyorum. Ancak peygamber efendimiz ümmetinin en hayırlıları bir başı birde sonudur buyurmuşlar.
yani peygamber efendimizin sağlığındaki dönem ve ahir zamanda hz mehdinin yaşadığı dönem islamın en hayırlı dönemleridir.
"peygamberlerin bile kendi aralarında birbirlerine göre üstün olanları vardır
ve geçmiş buyuk zaaatlarımız için şu ayeti bilmeniz gerekiyo
"Ve her bilgi sahibinin üstünde daha iyi bir bilen vardır. (Yusuf Suresi, 76)
şu sözleri Allahın ayertine tersdir "onlardan iyi mi bilenmi varmış koskoca büyük alim"
evet onlardan daha iyi bilen var. Allah söylüyor.
bugunun 21ci yüzyıilin sahibi peygamber efendimizden sonra gelmiş geçmiş olanların içinde en buyuk Alim en büyük müctehid en buyuk müctehid kutbul ahtap olan muhammed mehdidir ki; o butun mezhep alimlerine muhalefet edecek kuranı saf vahiyi savunacakki: onu SAPIKlıkla suçlayacaklar dini bozuyo diyecekler.
niye demsinlerki dini hurafeler sanan 72 fırkalı bir din haramları helalleri ayrı ayrı bir din oluşmuş tabiki diyecekler.
Peki bu durum: Allah'in kiyamete kadar koruyucusu tek kelimesinin değişmeyeceğine garanti verdiği bir kitab olan kuran'a rağmen nasil oldu?

insanlar kurani terk ettiler. mahşerde Peygamber efendimizin ümmetinden şikayeti şudur. Ve bu ayettir.
Ve elçi dedi ki: "Rabbim gerçekten benim kavmim, bu Kur'an'ı terk edilmiş (bir Kitap) olarak bıraktılar." (Furkan Suresi, 30)
sonuç kuranı bırakıp zanna uydular zanla yeni batıl veya ruhbanlığı(Ortodoksluğu) geitrdiler.
1. "Oysa onların bununla ilgili hiçbir bilgileri yoktur. Onlar, yalnızca zanna uymaktadırlar. Oysa gerçekte zan, haktan yana hiçbir yarar sağlamaz. (Necm Suresi, 28)
Şirk koşanlar diyecekler ki: "Allah dileseydi ne biz şirk koşardık, ne atalarımız ve hiçbir şeyi de haram kılmazdık." Onlardan öncekiler de, Bizim zorlu-azabımızı tadıncaya kadar böyle yalanladılar. De ki: "Sizin yanınızda, bize çıkarabileceğiniz bir ilim mi var? Siz ancak zanna uymaktasınız ve siz ancak "zan ve tahminle yalan söylersiniz." (En'am Suresi, 148) ayetlerdede açık ki zan Allahın rızasına yakın dahi değil.
zanna uyarak; 72 firka Kurana uyan kısımlarını tenzih ediyorum ancak her mezhebin kendine göre helalleri haramları mubahları var ve her mezhep kendilerini kurtulmuş fırka olarak görüyo ki, "Kendi dinlerini fırkalara ayırmış ve kendileri de parça parça olmuşlardır; ki her grup kendi elindekiyle övünüp sevinç duymaktadır. (Rum Suresi, 32) kendini müstağni görenin sonu ne ona yine ayetlerle bakalım; "Hayır; gerçekten insan, azar." "Kendini müstağni gördüğünden". (Alak Suresi,6,7)

Şu hadis çok kuvvetli filandan nakledilmis, daha zayif hadisler daha güçlu hadisler 20 sahabiden naklefilmis hadis ve hadis kitaplarındada belirtilmiş zan diye
Kuranı bırakıp hadisden hukum cikarildi (PEYGAMBER EFENDİMİZ CANIMIZ KIYMETLİMİZ DÜNYAYA GELMİŞLERİN EN HAYIRLISI ELBETTE MİLYONLARCA HADİS SÖYLEMİŞ OLMALI VE O SÖZLERİ ONUN AĞZINDAN ÇIKTIĞI ANKİ MANASINDA KABUL EDERİZ VE BİLİRİZ Kİ PEYGAMBER EFENDİMİZ KURANLA {Ey peygamber, rabbinden sana indirileni tebliğ et. Eğer (bu görevini) yapmayacak olursan, O'nun elçiliğini yapmamış olursun. (Maide suresi,67)} TEBLİĞ ETMEYE EMROLUNMUŞTUR, VE ONUN SÖZLERİNDE KURANLA ÇELİŞİKLİK OLMAZ. EĞER VARSA BİR ÇELİŞİKLİK; YİNE Allah bunu kuran ile bize bildiriyo neden çelişiklik varmış bakılım hac suresi 52 ye şeytandan Allah'a sığımırım. "Biz senden önce hiç bir resul ve nebi göndermiş olmayalım ki, o bir dilekte bulunduğu zaman, şeytan onun dileğine ( bir kuşku veya sapma unsuru katıp bırakmış olmasın."
ayettede gördüğümüz gibi şeytan nefisler ve insan oğlunun o sözleri olduğu gibi nakletmediği gayet eçık bir konu üzerine nakledilmiş bir hadise bakıyoruz gördüğümüz şey; cümle bazen anlamını yakınen korumuş3-5 farklı ağızdan kaleme alınarak yazılmış ve her kaleme alan hadisi efendizi canımız olan peygamber efendimizden işittiği gibi nakletmemiştir. cümle kuruluş özne nesneleri farklılaşmış oysa kuran öylemi Allahın koruması altında.
Hac suresi / 52 nin devamında;
"Ama Allah, şeytanın katıp-bıraktığını giderir. sonra kendi ayetlerini sağlamlaştırıp-pekiştirir Allah, gerçekten bilendir hukum ve hikmet sahibidir"
bu ayettede Anlaşılacağı üzere hadislere şeytan sapma ve kuşku unsuru katmıştır bu inkar edilemez.
"SAHİH" hadis kitabı "SAHİH" demeyi gerektiren bir durum başlı başına şüphe unsurudur
Allah ise bu kuşkuları ve sapma unsurlarını gidereceğini söylüyo Ayetlerini koruyarak
peygember efendimizin sözleri kuran dışında olamaz.
yani Allah bu sapmaları giderir yeniden bir kitap indirerek değil kulları arasından seçtiği halifesi hz mehdisiyle ve peygamber olarak seçtiği hz Muhammed sav. e indirdiği kuran ile.
kuran la çelişen hadis kuranda olmadığı halde hadisle yasaklanmış veya serbest bırakılmış hükümler nasıl olabilir? Birde utanmadan şu ayetelere rağmen peygambere iftira atarak
Yeryüzünde hiçbir canlı ve iki kanadıyla uçan hiçbir kuş yoktur ki, sizin gibi ümmetler olmasın. BİZ KİTAPDA HİÇBİR ŞEYİ NOKSAN BIRAKMADIK, sonra onlar Rablerine toplanacaklardır. (En'am Suresi, 38)
Andolsun, bu Kur'an'da her örnekten insanlar için çeşitli açıklamalarda bulunduk. İnsanların çoğu ise ancak inkarda ayak direttiler. (İsra Suresi, 89) Andolsun, bu Kur'an'da insanlar için Biz her örnekten çeşitli açıklamalarda bulunduk. İnsan, herşeyden çok tartışmacıdır. (Kehf Suresi, 54)
Andolsun, Biz bu Kur'an'da, belki öğüt alıp-düşünürler diye, insanlar için her bir örnekten verdik. (Zümer Suresi, 27) kuranın yeterli olduğunu bilen peygamber efendimiz sözlerini yazılmasını yasaklamıştır
taki peygamber efendimizin vefatından 250 yıl sonra kulaktan kulağa aktarıla gelen ve anlamından bir çoğuda sapmış olmasında rağmen toplanıp kitaplaştırılmıştır yani
kuran dışında bir kitap daha oluşturulmuş ve din parçalanmaya başlamıştır fırkalar ortaya çıkmıtır.
ÇÖZÜM:
"Hüküm, yalnızca Allah'ındır. O, Kendisi'nden başkasına kulluk etmemenizi emretmiştir. Dosdoğru olan din işte budur, ancak insanların çoğu bilmezler." (Yusuf Suresi, 40)
Bunu aklınızı köşesine değil ortasına her dafasında göze ele çarpan bir yere not alın. DÜNYANIN KURTULMASI İNSANLARIN HEM DÜNYA HEM AHİRET SAADETİ İÇİN KURAN'A DÖNMELERİ VE ALLAHIN HALİFESİ HZ MEHDİNİN LİDERLİĞİNDE BİRLİKTE İSLAM BİRLİĞİNİ KURMALARIYLA MÜMKÜN OLUR...kimse başka alternatif aramasın.